dilluns, 25 de juliol de 2022

88- 15 de setembre. Maggie O'Farrell, Hamnet.

 https://www.laltraeditorial.cat/llibre/hamnet/

En la seva obra, l’escriptora Maggie O’Farrell ha mostrat sempre una particular mirada sobre la mort i la pèrdua, que es converteix en un crit vital i de valentia. Ho ha tornat a fer en el seu últim llibre, Hamnet (L’Altra Editorial / Libros del Asteroide), una novel·la enlluernadora que ens revela què i qui hi podria haver al darrere de Hamlet, la tragèdia més cèlebre de tots els temps. En aquest obra, O’Farrell és capaç de mostrar que el dolor del príncep de Dinamarca és en realitat el dolor d’un pare, el mateix Shakespeare, incapaç de pair la pèrdua d’un fill. I aquest mateix talent és capaç de fer-nos oblidar Shakespeare i deixar-lo a l’ombra d’un personatge molt més extraordinari: Agnes, la mare de la criatura, una dona plena d’humanitat que encara té els poders de la natura a les mans.

En aquesta sessió, una de les escriptores més aplaudides del Regne Unit parlarà amb Gemma Ruiz Palà i Begoña Gómez Urzaiz de la immersió que va fer en el teatre elisabetià, de la misogínia dels biògrafs i del seu descobriment del món dels sabers naturals, fins al punt de convertir-se en una autèntica remeiera.

1 comentari:

  1. Una narrativa que sona i resona com un text poètic amb una intensitat, una bellesa que amara les persones lectores. Quedem atrapades per l'atractiu dels personatges, pels canvis del ritme narratiu; atrapades en una història d'amor i dol on les dones són les veritables protagonistes.
    Maggie O'Farrell demostra una habilitat narrativa cuita a foc lent amb abundants descripcions i sense presa per arribar al final.
    L'autora decideix visibilitzar el poder de la literatura, en aquest cas el teatre, per obrir noves possibilitats de viure el dol. Un encert!!!

    ResponElimina