diumenge, 27 de setembre del 2020

72- 22 d'octubre: Blanca Busquets. La nevada del cucut. La Butxaca-62

 


Sinopsi de La nevada del cucut:

Guardonada amb el Premi Llibreter el 2011, aquesta és la novel·la que va confirmar la Blanca Busquets com una veu important de la narrativa catalana.

Després del divorci dels seus pares, la Lali es trasllada a la Carena, el poble de la seva família paterna, buscant un canvi a la seva vida. Allà coneixerà la vida de la seva besàvia, la Tònia, una dona que, com ella, no pot viure sense escriure, tot i que ho ha de fer d’amagat. A través del manuscrit, la Lali se sentirà atrapada per la personalitat de la seva besàvia, una dona avançada a la seva època, que estimava secretament el seu cosí i que va viure en aquell poblet de muntanya sola i incompresa.

Blanca Busquets Oliu

Blanca Busquets i Oliu (Barcelona, 1961) és escriptora, periodista i filòloga. Viu a cavall entre Barcelona i Cantonigròs. Treballa a Catalunya Ràdio des del 1986 i ha treballat a Televisió de Catalunya durant set anys. Ha publicat amb l’editorial Proa la novel·la Presó de neu (2003), i amb l’editorial Rosa dels Vents, El jersei (2006), Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009), La nevada del cucut (2010, premi Llibreter 2011), La casa del silenci (2013) i Paraules a mitges (2014). La seva vuitena novel·la, Jardí a l’obaga, apareix de nou a Proa. Les seves obres han estat traduïdes a diverses llengües, entre les quals el castellà, el francès, el rus, l’alemany, l’anglès o l’italià. El desembre del 2015 ha rebut a Roma el prestigiós premi de literatura i periodisme Alghero Donna, en la modalitat de narrativa.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/via-llibre/blanca-busquets/video/3916890/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada