dilluns, 6 de març del 2023

94- 23 de març. Carles Soldevila, Fanny.

 Fanny és una novel·la de Carles Soldevila publicada originalment en català el 1929 per la Llibreria Catalònia a Barcelona. Va aconseguir l'accèssit al Premi Joan Crexells de narrativa l'any 1929, que va guanyar El cercle màgic de Joan Puig i Ferreter. La novel·la és la primera entrega de la trilogia integrada per Fanny, Eva i Valentina. Va ser una de les primeres obres narratives publicades en català després del període noucentista. És una novel·la psicològica escrita emprant el mètode del monòleg interior. L'obra va causar diverses polèmiques ja que va ser acusada d'immoral per part dels sectors més conservadors de la societat.

https://www.elnacional.cat/lallanca/ca/profunditat/fanny-carles-soldevila-polemica-modernitat_456573

https://www.revistaigualada.cat/wp-content/uploads/2019/12/revista-igualada-63-60.pdf

https://repositori.upf.edu/bitstream/handle/10230/24865/Pugnau_2014.pdf


Únic fragment que es conserva de l'adaptació de la novel·la Fanny, de Carles Soldevila, feta per Francesc Nel·lo. Comença a la meitat de la representació, finS al final.

Història d'amor entre una dona que treballa a un cabaret i un noi de bona família. Anna Maria Barbany canta i balla la cançó 'La Xava'.

Amb els actors Anna Maria Barbany, Nadala Batiste i Xavier de Llorens. Realització de Mercè Vilaret i Joan Bas; producció de Pilar Atienza i decorats d'Ernest Calduch. 

Emès el 30/07/1974.

https://www.rtve.es/play/videos/teatre-a-larxiu/arxiu-tve-catalunya-lletres-catalanes-fanny/5822515/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada