dissabte, 11 de desembre del 2021

82- 20 de gener. El ball. Irene Némirovsy.

 La primera sessió de 2022  serà sobre El ball d'Irene Némirovsy. Ací teniu la fitxa del llibre: https://vienaedicions.com/book/el-ball

Irène Némirovsky 

Filla d’una família jueva que fugia de la Revolució bolxevic, va arribar a França quan encara era molt jove. Amb David Golder (1929) i El ball (1930) obtingué un gran ressò en el món literari, però això no va salvar-la de l’antisemitisme: sota el govern de Vichy li van prohibir publicar, fou perseguida i finalment l’arrestaren per portar-la Auschwitz, on va morir de tifus. 

 EL BALL

En el París de començament de segle XX, una família de nourics es trasllada a viure en un dels bulevards més luxosos de la ciutat. Per donar-se a conèixer entre el bo i millor de la societat parisenca, la senyora de la casa prepara un gran ball en el qual no faltarà de res. En assabentar-se dels preparatius de la festa, la filla adolescent comença a fer-se il·lusions, però la mare, desitjosa que ningú la privi d’aquest moment de glòria, li prohibeix d’assistir-hi, sense ni sospitar que amb això ha posat en marxa el mecanisme d’una venjança silenciosa. 

Ressenyes:

https://www.eixdiari.cat/opinio/doc/85067/el-ball-direne-nemirovsky.html

https://estimatquadernvermell.wordpress.com/2015/06/10/el-ball-irene-nemirovsky/

https://racodelaparaula.cat/2021/03/08/el-ball-irene-nemirovsky/#axzz7EkyiepFh

https://eltrapezi.com/nemirovsky/

https://www.tnc.cat/ca/el-ball

https://www.bibgirona.cat/blogs/club-de-lectura/posts/2011/12/5/irene-nemirovsky--el-ball

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada