divendres, 3 de gener del 2020

16 de gener: Víctor Català, Solitud. Ed. Educació 62.

 Considerada una de les obres mestres de la literatura catalana de tots els temps, Solitud narra el trajecte vital i espiritual d'una dona, la Mila, en l'àmbit rural. Contraposant la realitat de les valls amb l'idealisme de l'alta muntanya, la protagonista inicia un procés d'autoconeixement que la durà a trobar en la solitud la força per trencar amb les convencions del seu món quotidià. El drama de la Mila ens ajuda a entendre que estem sols al món, i per això mateix ens fa companyia i ens dona coratge per continuar endavant, com fa ella, malgrat tot.

https://lletra.uoc.edu/ca/obra/solitud-de-victor-catala/detall

https://www.tnc.cat/ca/solitud

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/solitud-de-victor-catala-amb-laura-borras/video/3608770/

Claus de lectura per a la novel·la Solitud de Víctor Català. Text i muntatge: Núria Bosch Masip Curs 2018-2019, Literatura Catalana. Col·legi Sant Miquel dels Sants (Vic).
Professora: Sílvia Caballeria



La Víctor: Caterina Albert i Paradís, coneguda pel pseudònim Víctor Català, fou l'escriptora catalana autora de la novel·la Solitud, una de les obres literàries més importants del modernisme. Una actriu que ha rebut l'encàrrec d'interpretar el personatge de Víctor Català ens guiarà en la biografia i el pensament de l'escriptora, amb l'ajuda de persones coneixedores de la seva obra.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/la-victor/video/5657289/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada