dilluns, 5 de novembre del 2018

15 de novembre: Pilar ROMERA, Li deien Lola. Ed. Columna.

 

Li deien Lola, de Pilar Romera
Sinopsis
Als inicis de la revolució industrial, a les ribes del riu Ebre, la vella aristocràcia rural es resisteix a doblegar-se als aires d’un temps nou. A Barcelona, la ciutat bull amb les revoltes, les bombes anarquistes, les detencions massives i els judicis manipulats per la gran burgesia, disposada a no perdre ni poder ni privilegis.

D’un poblet de la Ribera d’Ebre a Barcelona, dels anys convulsos de finals del segle XIX a l’arribada de la Segona República el 1931, de les barraques del Somorrostro als pisos benestants. Entre anarquistes radicals i burgesos filofeixistes, entre la prostitució i els salons més exquisits, la Dolors, la bella Lola, lluita per sobreviure i venjar la injustícia i la humiliació que l’ha marcat com a víctima des que va néixer, amagant, alhora, un secret durant més de trenta anys que li canviarà la vida per sempre.

Les llums i les ombres d’una dona coratjosa il∙luminen un relat vibrant i apassionant que retrata sense embuts un dels moments més fascinants de la història del nostre país. 

Una novel·la ambientada a finals de segle XIX, on la Dolors, una dels molts personatges femenins  de gran potència que viuen al llibre, ha de marxar del seu poble vora l'Ebre, sobrevivint als abusos a què era sotmesa la seva classe social, i fa cap a la Barcelona més convulsa de l'època on brillarà amb llum pròpia gràcies a la seva gran arma que, alhora, és la seva perdició: la bellesa. 

https://www.youtube.com/watch?v=IRTFlo3t3K8

https://canalte.alacarta.cat/maridatges-literaris/capitol/pilar-romera-ens-presenta-la-seva-darrera-novella-li-deien-lola?fbclid=IwAR2W38tLi_3NR-Fn_acihCV0JiZkz955Er4YE_3Ok09iazZPVu0TTqXtuno

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada